Dags att prata om klimatet

Maja Rosén prata klimat på Styrsö
Maja Rosén prata klimat på Styrsö

Av Maja Rosén, 13 november 2018
I söndags bjöd jag och Lotta Hammar in Styrsöborna till ”Klimatprat på Styrsö”. Restaurang Båtebacken bjöd på lokal och hembakade kakor och vi på en föreläsning om klimatet och kampanjen Flygfritt 2019. Det blev så lyckat! Vi var inte säkra på att någon alls skulle dyka upp men nära 40 personer kom och lokalen blev fullsatt. När folk strömmade in hördes kommentarer som att ”det här är ju verkligen på tiden”. Efter föreläsningen bestämde vi oss för att starta en klimatgrupp här på Styrsö för att gemensamt försöka leva mer klimatvänligt.

Sedan vi startade kampanjen Flygfritt 2019 har jag insett att de flesta innerst inne är oroliga, men att många sitter fast i gamla vanor och inte har reflekterat över klimatfrågan fullt ut. Jag har också märkt att det går att påverka människor. En del behöver lite tid men jag har träffat flera som, när de väl bestämt sig för att anmäla sig, vill få med sig fler. En granne tänker till exempel bjuda hem folk på ”klimatsoppa” och vill att jag ska komma och värva hennes vänner. 🙂

Så våga utmana era grannar/vänner/kollegor/släktingar/främlingar på stan att anmäla sig till Flygfritt 2019. Det är så mycket roligare att skippa kallpratet och klimatprata istället.