Gunnar Wiberger

Av Gunnar Wiberger
13 oktober 2019

Gunnar Wiberger
Gunnar Wiberger

Hej alla medmänniskor, jag heter Gunnar och är född 1952. Jag har de senaste 30 åren, före min pension 2017, jobbat som bilförsäljare. De senaste 20 åren har jag sålt Porsche här i Göteborg. Detta motiverade jag då för mig själv, som alltid har känt mig som en miljömedveten person, med att Porsche är en kvalitetsprodukt med lång livslängd och sparsmakad användning. Jag har källsorterat, shoppat förhållandevis lite och reparerat mina saker. Sedan 80-talet har jag varit medlem i Naturskyddsföreningen och varit månadsgivare till Greenpeace. Jag har inte flugit speciellt ofta genom livet och med detta sätt att leva har jag tyckt att jag har dragit mitt strå till stacken.

När jag nu som pensionär äntligen har satt mig in i allvaret med vår jords tillstånd och att en enda Medelhavsresa med flyg släpper ut hela mitt möjliga Årsutsläpp av CO2, ja då var det för mig självklart att gå med i Vi håller oss på Jorden samt kampanjen Flygfritt 2020. Jag är morfar och vill känna att jag som enskild individ gör vad jag kan för att bevara vår gemensamma enrummare Tellus. Jag har nu också vid några tillfällen varit ute och kampanjat tillsammans med Vi håller oss på Jorden-gänget och värvat fler till Flygfritt 2020 vilket har lett till många givande samtal.

Man kan lätt tycka att vad jag gör, spelar väl ingen roll, men blir vi många som verkar tillsammans, ja då gör det skillnad. Se bara på myrorna vilka enorma stackar de kan bygga genom att jobba mot samma mål.