Kategorier
Berättelser

Anna Bokström

Jag heter Anna Bokström och jag har varit engagerad i klimat och miljö i många år för jag älskar livet på vår vackra planet och jag är förtvivlad över utvecklingen och vill göra allt som står i min makt att stoppa den globala uppvärmningen. Egentligen har jag varit flygfri sedan 2015 men inte vågat anmäla mig till kampanjen då jag kanske måste flyga någon gång i jobbet som personlig assistent. Därför blev jag glad över att alternativet nöjesflygfri finns i år. 

Jag är flygfri för att det är den största enskilda utsläppsminskningen man kan göra. Jag tror att förändringar måste ske genom politiska beslut och inte ska vara en individfråga men när  flera individer går samman som vi gör i kampanjen Flygfritt 2021 påverkar vi de politiska besluten och visar på att vi inte har utrymme för flygresor inom en personlig koldioxidbudget. Jag blev så arg och ledsen när Sälen fick en flygplats. 

Vackra, livsviktiga naturområden förstörs för kortsiktig ekonomisk vinst. När den viktigaste  turistattraktioner-snön försvinner- vad är då syftet med flygplatsen? Flygplatsen bekostas av dyrare liftkort och boende för skidåkarna i Sälen samt våra skattepengar. Jag vill inte bidra till en sådan smutsig bransch. 

De senaste åren har jag rest som aldrig förr, men med tåg; till  Tyskland, Holland, Schweiz, Italien, Frankrike, Grekland och Polen. Tågresorna har varit en viktig del av upplevelsen och på tåg kan jag äntligen läsa böcker, som jag aldrig hinner med det  min stressiga vardag. Min dotter som är åksjuk lyssnar på ljudböcker under tågresorna. Det enda som är svårt är att resorna tar längre tid och jag som är anställd har inte så många sammanhängande semesterdagar. De som reser med tåg borde få sin semester förlängd med de extra dagarna det tar att transportera sig med tåg för att uppmuntra en hållbar livsstil.

Anna Bokström
Personlig assistent, Malmö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *