Barbro Stigsdotter

2021-10-15

Hej!

”Visste” att uppvärmningen av jorden pågick och tänkte redan 2006 att det egentligen var ohållbart att flyga, vet att det var just 2006 eftersom min syster, min mamma och jag då flög till Spanien. Sedan dess har jag flugit åtskilliga gånger, först våren 2016, efter en flygresa till New York, bestämde jag mig för att det inte längre gick att försvara att flyga. Vid en resa till Auschwitz hösten 2017 med bl a riksdagsledamöter (som utgick från Krakows flygplats) var jag och två miljöpartistiska riksdagskvinnor de enda av ungefär 20 personer som tog tåget i stället för att flyga.

Sommaren 2018 blev ett obehagligt uppvaknande. Redan innan dess ”visste jag” men ändå inte. Den torra, förfärliga sommaren 2018 såg jag en graf över jordens medeltemperatur under 20 000 år (https://xkcd.com/1732/) och förstod på riktigt hur illa ställt det är. Blev skräckslagen. Flyga är inte på kartan. Bilen har jag skrotat och vill knappt sätta mig i en bensinbil. Cykel, buss och tåg är det som gäller, samt en kompis elbil. Och skräcken, ja den sitter tyvärr i.

Hälsningar
Barbro Stigsdotter
Höganäs

Är du också flygfri 2022?

Anmäl dig till kampanjen här. Om du har Facebook, markera även att du “kommer” på evenemanget Flygfritt 2022 och bjud in dina vänner. Glöm inte att prata med alla du känner om att du är med och dela vidare kampanjen på sociala medier. 

Tillsammans minskar vi utsläppen, förändrar normerna och lägger grunden för en kraftfull klimatpolitik!

Vill du också dela din berättelse?

Dela gärna din berättelse med oss och inspirera fler till att gå med i kampanjen. Riktlinjer och fler exempel finns här. Mejla text och bild till berattelser@vihallerosspajorden.se.