Kategorier
Berättelser

Camilla Hansén

Tillsammans med Rebecka Le Moine, Lorentz Tovatt och Elisabeth Falkhaven och faktiskt fler miljöpartister runt om i landet så har jag lovat att inte nöjesflyga i år. 

Vi är verkligen i ett läge där vårt klimat inte tål att vi gör onödiga utsläpp. Och att vi prioriterar bland de nödvändiga utsläppen. Då kan man ju fråga sig varför jag inte lovar att inte flyga alls? Det troliga är väl att det inte blir så mycket resande i år heller, men jag vill inte lova mer än vad jag kan hålla. Om mitt uppdrag som riksdagsledamot skulle kräva en flygresa av något skäl, så kommer jag att överväga att göra en sån resa.

Vad gör man då, om man drömmer om långväga resor till andra sidan jorden? Man väntar. Och påverkar andra att inte slentrianmässigt nöjesflyga. Jag vill att vi alla ska ha chansen att någon gång i livet resa till andra sidan jorden. Det kanske är nåt man kan göra en gång i livet, om man har tur. Då vill det till att andra inte redan gjort av med våra gemensamma resurser på att flyga till Thailand varje vinter …

Drömsemestern just nu är tågresa till Scotland, kanske nästa sommar?

Camilla Hansén
Riksdagsledamot Miljöpartiet
Fotograf: Johan Sjöström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *