Kategorier
Berättelser

Christoffer Holmström

Att avstå från att flyga har inte varit, och är inte, ett självklart beslut för mig. Jag har vänt och vridit på stenen många gånger. Jag har anmält mig till kampanjen Flygfritt även tidigare år, men under de senaste fem åren har jag flugit – trots att jag vela avstå. Jag har låtit mig bjudas på två resor och det har jag gjort efter att ha brottats med mig själv och mina värderingar. 

Egentligen är det ju helt självklart för mig att jag inte ska flyga. Jag känner stöd från alla som tillhör ”Vi håller oss på jorden” och jag har själv väldigt fina upplevelser av att stanna på jorden, speciellt en. 2017 åkte jag tåg tur och retur Bryssel – Göteborg, själv, för en långhelg. Då hälsade jag på en av mina vänner från högstadiet. Resan var lika bra som om jag flugit, med de stora bonusarna att jag fick se ytterligare två storstäder, träffa en gammal vän till och så hann jag reflektera och vara i nuet. Nu i tider där flygande och resande inte alls är lika vanligt och önskvärt så känns det uppenbart att jag inte kommer att flyga under 2021. Fortfarande känns det svårt att avstå flygande helt och besvärligt att ta mig till Colombia där jag är född, men behöver jag resa dit? Jag kan ändå resa, uppleva och se massa av världen. 

Det jag vill förmedla till dig som funderar på att anmäla dig till Flygfritt 2021 är: det är inget enkelt beslut men ju fler vi är desto enklare blir det. Tillslut når vi tillsammans det sociala tröskelvärde som gör att vi som går före får med oss den stora massan. Kom och var med nu, för oss alla och för framtida generationer! Tveka inte, ta stöd av @Klimatpsykologerna och av oss som bestämt oss.

Christoffer Holmström
Legitimerad fysioterapeut, Göteborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *