Kategorier
Berättelser

Elin Lundqvist Burlin

Anledningen till att vår familj med 2 vuxna och 3 barn är flygfri beror på att vi vet hur klimatskadligt flyget är och det är en självklarhet att så snabbt det bara går reducera alla och envars co2 utsläpp. Vi har 3 barn i familjen och som förälder har klimatångesten varit väldigt stor.

Hur ska deras framtid bli? Vi vill göra allt vi kan idag för att inspirera andra och för att visa att det går att minska utsläppen för gemene medelklassfamilj i en norrländsk småstad redan idag. 

Sedan hoppas vi givetvis att politiker sätter in stora lagar att skydda naturen. Det är hela världen – med utvecklingsländerna i framkant (eftersom vi har mest utsläpp) som ska tillsammans ändra beteende i vårt vårdslösa sätt att fara fram över jorden. Att samhället tillsammans tar ansvar för att våra barns framtid ska bli så bra det bara går. 

Och samhället börjar med en själv. Så…. 

Att nöjesflyga, eller flyga överhuvudtaget är för oss ingen uppoffring, tågen går ju hela tiden, men vi ser att många andra inte känner så. Och vi försöker förstå. Ok om en är allvarligt sjuk, eller om någon akut katastrof skett. Hälsa på familj som bor där tåg inte når när det görs väldigt sällan. Jaa, då kan jag förstå. Men nöjesflyga utomlands som de flesta flygningar ändå är. Jobbrelaterat – bara för att spara tid. Då finns det lösningar på annat sätt. Då tror inte jag en tar det ansvar som behövs, kanske vill en inte se allvaret.

Mycket annat behövs för att minska utsläppen Ja. Men detta att inte flyga är ändå något samhället måste omfamna som en ny verklighet. Förmodligen kommer fler utsläppsfria alternativ att ta sig över hav komma när vi stänger flygets portar. Människan är utmärkt på att skapa lösningar, bara vi prioriterar rätt. 

Vi säger prioriteringen måste ske med tanke på barnens väl och framtid. 

Det gör inget avkall på nuet att inte flyga utomlands. Barn behöver närvarande föräldrar, det är mer värt än alla utlandssemestrar med flyg… 

Att hålla sitt barn i handen.

Elin Lundqvist Burlin, @elin.tradkramare
Hantverkare, Skellefteå

På bilden syns Elin tillsammans med Nicolina som också är anmäld till Flygfritt 2021, alla kan vara med, både barn och vuxna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *