Kategorier
Berättelser

Emmy Benedicto

Jag blev flygfri I början av 2019. Jag bodde då utomlands och att sluta flyga kändes ganska omöjligt, men det var Gretas strejk som övertalade mig. Hon var så självklar i hur enkelt hon la upp det. Det blev omöjligt att inte vara helt ärlig mot sig själv, att det egentligen bara handlade om att man inte prioriterade miljön i sitt liv tillräckligt av egoistiska skäl. Det jag gillade mest med att sluta flyga var att det gick, att det går att få ihop livet utan att ta genvägar. 

När jag inte längre flög kändes det plötsligt som allt jag gjorde var mer påriktigt. Jag planerar, jag överväger, jag prioriterar och i slutändan gör jag det jag verkligen vill göra. Jag njuter mer av mina upplevelser och jag är mycket stoltare över dem. Jag försöker inte längre pressa in halvtaskiga upplevelser bara för att jag vill lägga till de på någon slags upplevelselista. 

Jag har bott både i England och Spanien förutom Sverige som flygfri och det har varit alldeles fantastiska tåg-/bussupplevelser. Det har varit mycket svett, tårar och ensamt konkande av packning men har verkligen känt att jag lever och är kapabel, vilket har gjort under för mitt självförtroende!

Emmy Benedicto
Utredare, bor i Stockholm men är från Gotland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *