Fia Persson

2021-01-17

Jag har sedan barnsben varit mycket intresserad av djur och natur. Detta är ett intresse som med åren har utvecklats och fördjupats avsevärt. När jag såg Vi håller oss på jordens kampanj Flygfritt 2021 var det lika naturligt att anmäla mig till den, som att genomföra de övriga förändringar som jag har gjort för klimatet.  Ett ordspråk som jag själv brukar använda: ”Alla kan göra något. Tillsammans kan vi göra allt.”

Min ambition är att inspirera människor att göra små, medvetna och hållbara val i sin vardag som gör gott för vår natur och för jordens klimat. Jag hoppas kunna sprida denna inspiration genom sociala medier och följaktligen därigenom visa för andra människor hur de, genom förhållandevis enkla val, kan vara med att bidra till en bättre värld. Då jag är en blivande förskollärare och en småbarnsförälder vill jag föregå med gott exempel och faktiskt kunna lämna över en värld som kommande generationer kan vara stolt över.

Jag har varit flygfri sedan 2009. För mig är det självklart att ha fötterna på jorden. Inte nog med att flyget bidrar till en förhållandevis stor mängd koldioxidutsläpp, det är även väldigt kostsamt ur flertalet andra aspekter. Utöver detta föredrar jag ändå så kallade ”hemestrar”. Då det finns en stor mängd både roliga såväl som intressanta resmål här hemma. Skulle det dock mot förmodan förefalla sig som så att jag skulle vilja resa utomlands så går detta att göra relativt miljövänligt genom kollektiva resor såsom buss eller tågluffning.

Fia Persson, @Eko_Fia, 34år
Småbarnsförälder, förskollärarstudent och fritidspolitiker, Huskvarna