Kategorier
Berättelser

Frida Christine

Mitt namn är Frida Christine och jag driver Dalarnas första certifierade Gröna salong som frisör. Det gör jag för min, mina kunders och miljöns skull. För mig är det ett lätt val att göra. 

Jag har varit flygfri i 7år nu. För mig är det en självklarhet att det även är mitt ansvar att inte belasta vår miljö mer än nödvändigt. Att flyga för mig är inte nödvändigt. 

Att vara flygfri kan ses som en rolig uppmaning till att resa och semestra på mer hållbara vis. Vi är många som tycker om att utmana oss och utvecklas på andra plan, så varför inte ta sig an utmaningen även när det kommer till hur vi reser. 

När människor på flykt får sätta sig och sina barn i gummibåtar i försök att ta sig över medelhavet kan jag inte förmå mig själv att se hur en nöjesresa med flyg kan vara försvarbar för mig. Att jag trots att jag inte behöver det har tillgång till något som innebär en så stor miljöpåverkan, medan andra vars liv står på spel inte har flyg som ett alternativ.

För mig är det så mycket i det här som är skevt och det är ingenting jag vill vara en del av. 

Genom att engagera mig för integration här hemikring har min vardag berikats med vänner från många olika länder, och genom videolänk har jag tillsammans med mina vänner många gånger umgåtts med deras släkt och vänner som är kvar i hemländerna. 

Under mina år som flygfri har min värld vidgats och blivit större än tidigare, med fantastiska måltider, upplevelser och möten. 

Det är klart att vi vill utforska våran värld – och vi har den precis utanför dörren full av nya platser att uppleva och nya vänner att lära känna. 

Jag har inga argument som gör det försvarbart för mig att sätta mig i ett flyg, och jag behöver heller inte några. Jag vill vara med och ta ansvar för klimatet istället för att leta kryphål för hur jag ska rättfärdiga min flygresa. 

Jag ser fram emot ett flygfritt 2021, och fler år efter det!

Frida Christine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *