Hilda Dahlin

2021-09-01

Att ta ett beslut att sluta flyga för resten av livet kändes svårt, men att ta ett beslut att inte flyga på 5 år kändes enkelt. Så vi börjar där!

Senaste gången vi flög var sommaren 2019. Då med lilla Gunhild i magen. Känslan efteråt var inte härlig. För henne och alla andra barns skull vill vi göra vad vi kan för att minska klimatförändringarna. Att sluta flyga är ett enkelt sätt att minska vårat avtryck, så därför får det vara en pusselbit i den omställning vi försöker göra.

Kommande år ser vi fram emot att tågluffa i Europa, vara i skärgården, vandra i fjällen, besöka Gotland och vår favoritstad Köpenhamn. Sen tar vi ett nytt beslut, med tanke på hur enkelt det är att resa och upptäcka utan flyg så är chansen stor att det flygfria livet förlängs för gott.

Hilda Dahlin och Jonatan Eliasson
Stockholm

Är du också flygfri 2022? 

Anmäl dig till kampanjen här. Om du har Facebook, markera även att du “kommer” på evenemanget Flygfritt 2022 och bjud in dina vänner. Glöm inte att prata med alla du känner om att du är med och dela vidare kampanjen på sociala medier. 

Tillsammans minskar vi utsläppen, förändrar normerna och lägger grunden för en kraftfull klimatpolitik!

Vill du också dela din berättelse?

Dela gärna din berättelse med oss och inspirera fler till att gå med i kampanjen. Riktlinjer och fler exempel finns här. Mejla text och bild till berattelser@vihallerosspajorden.se.