Kategorier
Berättelser

Predrag Pucar

För några år sedan var jag ”frequent flyer” pga jobbet, men flög även privat några gånger per år till Kroatiska kusten, där jag har en lägenhet. Jag läste en kurs i hållbarhet på universitetet och har därefter ändrat min livsstil fundamentalt i många aspekter – men allt har blivit till det bättre. I tjänsten har jag de senaste åren flugit en gång per år, privat inget alls. 2021 och framöver blir det inga nöjesresor med flyg alls har jag bestämt! Tjänsteresorna kommer hållas till ett absolut minimum.

Hur har det påverkat mitt liv? Enbart positivt. Mina tjänsteresor i Europa ser jag till att planera så jag kan ta många möten under samma vecka, då funkar tåg alldeles utmärkt. Man kan dessutom jobba på tåget, så resan är faktiskt effektivare.

Att vara flygfri privat innebär att man får se mer. Man slipper Skavsta flygplats och trängseln i ett Ryanair-plan med usel service, i stället så kan en resa se ut så här (ett exempel från verkligheten). Jag och dottern tog tåget till Halle i Tyskland, såg en tennisturnering ett par dagar och träffade Federer, dock var det bara hon som såg honom, för jag råkade spana på öltälten när han passerade. Vi var i München en kväll och drack cocktails på min favoritbar, åkte genom ett vackert Österrike och tog ett oplanerat stopp, en eftermiddag/kväll i Ljubljana i Slovenien – vilken pärla. Dagen efter var vi i Zadar, men massor av upplevelser med oss. Att få umgås med sin dotter på det sättet är helt fantastiskt. Dessutom gör jag inte resan på hennes bekostnad, utan jag tar mitt ansvar så att även framtida generationer kan ha en dräglig framtid på vår planet.

Predrag Pucar
VD DIXOR AB, Linköping

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *