Sabina Winter

2022-06-27

Jag älskar att resa och upptäcka nya miljöer och hade inte levt om inte min pappa känt likadant och tagit sig från Iran till Sverige 1977. 

Senast jag reste med flyg var hösten 2017. Då hade vi haft ett extremt tufft år i familjen och ville unna oss en flygresa till värmen i södra Spanien. Och visst var det en helt underbar resa men vi bestämde oss för att nu får det vara nog med flygresor tills det kommer elflyg, algbränsle eller annat vettigt alternativ. 

Hösten 2018 åkte hela familjen (två vuxna och två barn 4,5 och 7 år) tåg ner till Toscana, Italien och det var ju en minst lika stor upplevelse! Jag märkte att andra inspirerades av oss och vi gav tips om resebyråer för tågresor till de nyfikna. 

Den resan gav mersmak och året efter, hösten 2019, åkte vi tåg till Provence, Frankrike. På den resan hörde jag min 8 åring diskutera med ett jämnårigt svensktalande barn vi träffat på tåget om vilket färdmedel som var allra bäst för miljön och de kom fram till att det var att gå 🤩. 

Valet blir lätt när det handlar om våra barns framtid. Vi håller oss på jorden!

Sabina Winter
Sundbyberg, Stockholms län

Bilden är från mitt Instagram-konto @colourful_slowfashion 
Där jag driver jag en annan klimatkamp. Jag uppmuntrar till att vårda de plagg vi redan har och om vi behöver köpa något – välj second hand i första hand.