Kategorier
Berättelser

Sara Johansson

Mitt namn är Sara Johansson och jag är 44 år gammal. Jag har varit flygfri sedan maj 2015 och kommer inte att flyga igen förrän det finns ett hållbart sätt att göra det på. När jag väl förstod hur oerhört skadligt flyget är för klimatet så var beslutet självklart att ta. Det innebär inte att jag inte längre reser, bara att jag reser på andra sätt än tidigare, där längre resor görs med tåg. Att resa med tåg är dessutom ett roligare sätt att resa på, där själva resan i sig ofta blir ett äventyr i sig!

Jag väljer att vara flygfri för mina barns skull, för allas våra barn. För att jag vill kunna se dem i ögonen den dagen de förstår vad min och tidigare generationer gjort som skapat den klimatkris vi befinner oss i. Jag vill kunna säga att jag gjorde det jag kunde för att stoppa klimatkrisen.

Jag är flygfri för att jag vill vara en del av det som skapar den framtid jag önskar. Sedan jag bestämde att en hållbar livsstil är den enda vägen att gå har mitt liv blivit mer meningsfullt. Jag har insett att det viktiga i livet är något helt annat än vad konsumtion och flygresor någonsin kan ge mig.

Vi människor står inte över naturen. Vi är en del av den. Utan naturen skulle vi inte klara oss en dag. Vi består själva till 65% av vatten och allt är ett enormt kretslopp. Vi människor är inte så stora som vi trott. Vi har inte en chans om medeltemperaturen ökar mycket mer.

På andra delar av Jorden dör människor på grund av klimatförändringarna, bland annat på grund av det extremväder som orsakas av dem. Stora folkmassor är på flykt. Om vi inte agerar NU så blir framtiden inte en trevlig plats att vara på.

Att jag avstår från att flyga är det absolut minsta jag kan göra. Om inte jag gör detta, vem ska då? Jag uppmanar ALLA att anmäla sig till Flygfritt 2021. Tillsammans kan vi skapa en ljusare framtid. Tillsammans.

Sara Johansson
Föreläsare, Örebro

Vill du veta mer om Sara och vara med på hennes resa, följ hennes instagram @saraseviga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *