Jenny Oskarsson

2022-08-10

Snart är det val. Det betyder att massor med valstugor från samtliga partier snart strösslas över Sverige. 

Det är för närvarande väldigt jämnt mellan blocken och partierna går som på nålar när det gäller att vara väljarna till lags. Därför analyseras så mycket information som möjligt för att ta reda på de ämnen som trendar.

I år har även FNs forskare i ICCP-panelen fastslagit att mänskligheten måste göra förändringar ner på individnivå om vi ska ha en chans att hålla oss under 2 graders uppvärmning. Vi måste äta, konsumera och resa på ett annat sätt. Det här är med andra ord ingen nyhet för våra politiker.

Jag har därför bestämt mig för att gå och prata med alla partier och fråga hur de ska minska flygandet och underlätta tågåkandet.

Det här inlägget kommer att nå tusentals personer som är djupt oroade över klimatet och skulle vi tillsammans ställa dessa frågor varje gång vi passerar en valstuga kommer det inte passera obemärkt.

Därför har jag sammanställt förslag på frågor som vi kan ställa: 

– Varför är det så mycket dyrare för mig som medborgare att åka tåg än att flyga? Det är ju ett enkelt sätt att minska klimatavtrycket.

– Är det något ditt parti är villigt att ändra på och i så fall hur?

Här kommer en lite mer utmanande frågeställning om man vill att det ska spraka till lite i valstugan:

– Enligt ICCP måste även vi som enskilda individer förändra våra beteenden om vi ska understiga 2 graders uppvärmning. Vad är ditt partis plan för att underlätta för mig som medborgare att minska mitt klimatavtryck när jag reser?

Häng på den här utmaningen med mig och låt oss tillsammans göra skillnad med små men effektiva medel!

Hälsningar Jenny Oskarsson,
Stockholm/Hälsingland
Arbetar med marknadsföring och försäljning inom dagligvaruhandeln