Seglats Tyskland-Helsingfors

2023-03-11

Jag har rest flygfritt i nästan fem år och en av mina bästa resor gjorde jag i somras. Efter att ha rest med tåg i södra Tyskland i en vecka anlände jag till Rostock varifrån mitt riktiga äventyr skulle börja. Denna resa skulle vara en segelresa från Tyskland till Helsingfors och skulle ta 8 dagar.

Segling var någonting jag aldrig hade upplevt innan. Båten var en medelstor sail training segelbåt med plats för max 28 personer. Man kan köpa en plats för en eller flera etapper som tar ungefär en vecka. På båten är man en del av båtens bemanning och arbetar i skift. Antingen hjälper man till med själva seglingen, vilar eller hjälper till med matlagningen och städningen. Det var speciellt kul att vara med på seglingspasset under solnedgången eller soluppgången. Under resan besökte vi Blå Jungfrun nationalparken och Visby.

Jag hade bara seglat två gånger innan detta så jag lärde mig mycket nytt. Det var underbart hur man under resan lärde känna människor som man i normala livet skulle inte träffa alls. Till exempel åldersfördelning på resan var ganska bred och deltagare hade många olika bakgrunder.

Katje

Båtens instagramkonto: @kuunarihelena_official

Webbsida: https://www.staf.fi/?la=SE